Facebook
Twitter

Het idee voor Lees 15 minuten per dag is bij Uitgeverij Zwijsen geboren. Maar er zijn inmiddels heel veel partijen die Kwartiermaker zijn. Kwartiermakers zijn scholen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en professionals die overal in Nederland actie op gang brengen voor een dagelijks leesritueel van minstens 15 minuten!

Kwartiermakers zijn: CPNB, Cubiss, nagenoeg alle Nederlandse kinderboekenuitgeverijen, Stichting Lezen, Stichting Lezen & Schrijven, MVO Nederland, de Voorlees Express, De Bibliotheek op School, ABN-AMRO, CITO, Sardes, Centraal Boekenhuis, Pam, Kinderzwerfboek, Keesie en Apprentice.

Kinderboekenambassadeur ook Kwartiermaker

Monique & Hans Hagen zijn de Kinderboekenambassadeurs van Nederland. Een Kinderboekenambassadeur geeft de promotie van kinder- en jeugdboeken een herkenbaar gezicht. Of liever gezegd: twee gezichten, want Hans & Monique vervullen deze functie samen. De belangrijkste boodschap van de Kinderboekenambassadeurs is:

Lezen is leuk. Lezen is leerzaam. Lezen maakt je een beter mens. Het helpt je om verder te komen in het leven – allemaal wetenschappelijk bewezen.

​Wat doen de kinderboekenambassadeurs? Ze schrijven in digitale en papieren media, ze geven interviews, lezingen en workshops, ze openen bibliotheken. Kortom, ze vragen aandacht voor boeken en initiatieven die het belang van lezen onderstrepen. De ambassadeurs richten zich op een breed publiek: kinderen, ouders, leerkrachten, politici, schrijvers en illustratoren en jou, de lezer van deze site.De functie van Kinderboekenambassadeur is geïnspireerd op het Britse Children’s Laureate, en bestaat in meer dan tien landen.

De Nederlandse Kinderboekenambassadeurs worden telkens voor twee jaar aangesteld door de Stichting Lezen en het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met de Stichting Schrijvers School en Samenleving en de CPNB.

 

 

De partners van Lees 15 minuten per dag zijn: